O vlasniku farme japanskih prepelica

nikola

Nikola je rođen u Beogradu, gde je diplomirao u Beogradskoj poslovnoj školi i stekao zvanje Strukovni ekonomista iz oblasti finansija, računovodstva i bankarstva. Prošle godine je specijalizirao na smeru Menadžment računovodstva, kontrola i revizija, prosečnom ocenom 8,4. Radio je u veleprodaji kompjuterske opreme Pakom.

Sada radi u osnovnom sudu. Takođe, vlasnik je najveće farme japanskih prepelica kod nas. Bavi se i proizvodnjom organske hrane.

Nikola proizvodi grejače namenjene bubrežnim bolesnicima koji rade peritonealnu dijalizu. Grejač služi za kese, koje se koriste kod ove vrste dijalize. Pre tri godine, osmislio ga je i napravio da bi pomogao svojoj majici, a danas u Srbiji oko 80 posto ljudi koji su na ovoj dijalizi, takozvanoj kućnoj dijalizi, koriste Nikoline grejače.

Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj je iskazala zanimanje za njegov grejač, Nikola im je poklonio i javno iskazao spremnost da pokloni svakoj nedobitnoj zdravstvenoj ustanovi kojoj je to potrebno.

Bavi se sportom. Postizao je rezultate u boksu i u atletici. Član je streljačkog kluba Partizan. Zahvaljujući svojoj fizičkoj i psihičkoj spremnosti, 2004. je bio uspešan u emisiji Može biti samo 1. Neretko koristi prilike da promoviše zdrav život. Ne puši, ne pije. Otac je jednog deteta.

Nekoliko godina Nikola poklanja po 1000 uskršnjih jaja domovima za nezbrinutu decu. Obojena prepeličja jaja je poklanjao domovima Jovan Jovanović Zmaj i Moša Pijade. Poklanjao je kaveze i prepelice ljudima voljnim da započnu sopstveni posao a bez novca za ulaganje. Predaje i savetuje o uzgoju japanskih prepelica i o proizvodnji organske hrane. Novčano je pomagao deci oboleloj od cerebralne paralize, organizovao je humanitarni koncert uz učešće mladih talenata, odazvao se akcijama kao što je Sportom protiv droge, učestvovao je na Cerskim maratonima i u humanitarnim fudbalskim takmičenjima.

Nikola je 2013. godine bio kandidat za predsednika Opštine Voždovac.

 

Nikola Draganić na protestu protiv uzgoja i prometa GMO u Srbiji

protest_m

 

Genetičar Dr Aleksandar Trbović

Genetičar Dr Aleksandar Trbović (levo), Nikola Draganić (desno)

Osnivač fonda "Organska Srbija" Branko Čičić (levo) i Nikola Draganić (desno)

Osnivač fonda „Organska Srbija“ Branko Čičić (levo) i Nikola Draganić (desno)

Nikola Draganić sa udruženjem pčelara na protestu

Nikola Draganić sa udruženjem pčelara na protestu

Nikola Draganić (levo), Nikola Tulimirović (Narodni poslanik)

Nikola Draganić (levo), Nikola Tulimirović (Narodni poslanik)

 

 

Nikola Draganić protiv nezaposlenosti

 

Projekat za rešavanje problema predškolske ustanove“

 

Nikola Draganić kandidat za Odbornika Skupštine Beograda

 

Nikola Draganić – MBS1, BKTV 2004

15 Apr 2014